Informace ohledně výuky českého jazyka na druhém stupni

Informace ohledně výuky českého jazyka na druhém stupni

Vážení rodiče,
reagujeme na vaše dotazy týkající se výuky českého jazyka na druhém stupni. Od nového školního roku na naši školu nově nastoupil pan učitel Okůnek. Pan učitel využil tříměsíční zkušební doby a ukončil u nás pracovní poměr. Tentýž den jsme zveřejnili inzerát na uvolněné místo. Aktivně vyhledáváme na sociálních sítích, máme vystavené inzeráty v tisku i na PedF UK. Bohužel s nedostatkem učitelů se potýkají také pražské školy i školy v okolí. Shodou okolností se jedná o podobné či stejné zaměření pedagogů.

V současné době probíhá výběrové řízení. Zatím máme přihlášených několik uchazečů na pracovní pozici učitel/ka českého jazyka, ovšem někteří nemají odpovídající vzdělání. Proto bychom byli rádi, aby nám také ukázali hodinu českého jazyka. Neradi bychom někoho přijali a za měsíc řešili podobný problém jako nyní. Snažíme se výběrové řízení urychlit, ale není to jednoduché (například dochází k přesunům pohovorů z důvodu nemoci uchazeče).

Rozumíme vašim obavám o zajištění výuky českého jazyka. Zatím se snažíme hodiny českého jazyka suplovat a minimalizovat jejich spojování. Pedagogové byli požádáni, aby si pokud možno předávali informace a hodiny na sebe co nejvíce navazovaly.

Závěrem bychom vás chtěli požádat o pomoc s hledáním vyučujícího českého jazyka. Prosíme o sdílení tohoto inzerátu mezi vaše známé: https://www.facebook.com/groups/prace.skolstvi/permalink/1749396099156804/. Pokud přímo znáte někoho, kdo by nám mohl se zajištěním výuky pomoci (případně alespoň na přechodnou dobu), ať se ozve na email info@skolajinocany.cz nebo na telefon: 775 582 820. Určitě se se všemi spojíme. Děkujeme.

S pozdravem
Mgr. Iva Šreplová
ředitelka školy